Над 7000 души, предимно младежи, протестираха за трети пореден ден в центъра на румънската столица Букурещ срещу политическата корупция в страната.
Участниците в протеста смятат, че корумпираните политици са отговорни за смъртта на 32-та младежи в нощния клуб, които загинаха миналата неделя.
Това бе третият пореден протест в Букурещ, но подобни протести се проведоха и в други големи градове на страната. Поради протестите в сряда румънският премиер Виктор Понта бе принуден да подаде оставка. Президентът Клаус Йоханис назначи досегашният министър на здравеопазването Сорин Кампеану за и.д. министър-председател на страната, до избирането на ново правителство.
Държавният глава съобщи, че ще проведе консултации с представители на гражданското общество за сформиране на нов кабинет.
Агенция БГНЕС припомня, че при пожара в дискотеката загинаха 32-ма души, а други над 200 са ранени. Тримата собственици на нощния клуб са обвинени за убийство и нехайство. Всички те вече са задържани и се намират в ареста.