Невръстни наркодилъри си разпределят класовете в училище и ги снабдяват с дрога. Най-често търговията се върти от осмокласници, които са непълнолетни и не подлежат на наказателна отговорност, съобщава „Телеграф”, позовавайки се на източници от полицията.По неофициални данни на едно учебно заведение се падат по 4-ма и 6-ма пласьори. В школския бизнес с наркотици вече има не само момчета, яно и момичета като възрастовата граница понякога пада под 15 години.

„В училище се знае кои хора имат връзки и могат да ти намерят каквото си поръчаш без ограничения. Някои неща ти ги дават веднага, а за други си уговаряш среща след часовете”, разказват ученици. По думите им употребата на забранени вещества се е превърнала в традиция по време на междучасията. 

Най-силно разпространени са силните цигари с трева. В тях обаче може да са смесени и други субстанции. Цигарите се пушели извън училището, а по-тежките наркотици си избирали в тоалетните, близките входове или по-закътани улички. 

За един люлински дилър например „работят” общо 15 хлапета от 7 различни столични школа. „Понякога им давам директно кинти, друг път им купувам неща, зависи как се разберем. Аз пред себе си съм чист, защото ги зареждам само с първокласна стока, пък и не съм единственият, който го прави, обяснява дилърът.