Ако вашето 4-годишно дете се справя по-добре с таблета, отколкото вие, успокойте се, защото не сте единствен.
Резултатите от ново проучване показват, че 59% от родители усещат, че децата им са по-технологично развити от тях, а 63% признават, че не могат да отговорят на въпросите, които чуват от малчуганите. В такава неловка ситуация повечето родители използват тактиката „попитай мама” или „баща ти ще ти обясни”. А ето и кои са най-трудните въпроси, озадачавали родителите. Оказва се, че особено сложен е въпросът „Защо Луната не пада?” и „Колко вида динозаври е имало в миналото?”.
Не по-лесни са обясненията за фотосинтезата и Вселената, която живо интересува децата. Трябва да се подготвите и по темата защо на слънцето не живеят хора и как звездите са стигнали толкова високо. Британски специалисти решиха да дадат отговори на най-сложните въпроси, които малките глави на дечицата задават и искат на всяка цена да получат обяснение.
Всеки, който желае да получи отговор на въпрос на детето си, на който не може да отговори може да пише на експертите на Туитър страницата на Institution of Engineering and Technology.