Покупка на апартаменти в Русе е цел, която трябва да бъде придружена със силна стратегия от страна на купувача. Ако не сте подготвени предварително, може да се окаже, че сделката ви е ненадеждна или пък инвестицията твърде солена. Тази статия ще оформи стратегията, която трябва да имате при покупка на апартаменти в Русе.
Тръгвайки да оглеждате апартаменти в Русе, трябва да знаете, че продавачите знаят всяка силна и слаба черта на своя имот. Иначе казано, подготвени са, все пак продават нещо, което струва много пари. Продавачите ще се опитат да ви покажат светлата страна на апартамента, за да ви впечатлят. От друга страна, слабите страни на жилището няма да бъдат споменати или ще бъдат смекчени. Затова трябва да сте внимателни.
Претеглете мислено в главата си позитивите и негативите на имота. Ако мерилото се наклони към негативите, вероятно няма смисъл да си губите времето с този апартамент. Ако обаче прецените, че жилището си заслужава, продължете. Кажете на продавача, че харесвате жилището и има вероятност да го купите, но има някои недостатъци, които ви смущават, изредете ги, така че купувачът да почувства близката продажба.
Вече сте събудили специфичното  чувство у всеки продавач, при което той предчувства продажбата и е готов на компромиси. Сега можете да пробвате своя шанс – да свалите цената на жилището, уповавайки се на недостатъците му. Свържете притесненията със сумата на апартамента, която трябва да бъде редуцирана заради слабите страни на дома.
Ако продавачът е непреклонен, тогава ви остава последният ход. Демонстрирайте силно разочарование от отказа му. На излизане  вметнете, че сте имали намерение още утре да започнете процедура по покупка на имота, но сте очаквали и справедливо намаляване на сумата. Ако стратегията проработи, ще спечелите, ако не проработи, нищо няма да загубите.
Всяка покупко-продажба е свързана с надхитряне между купувач и продавач, което е изцяло в реда на нещата и е хилядолетна традиция. Затова най-щастлив от дуела ще излезе този, който има най-солидната стратегия.