Първо, крайно е недопустимо униформени служители, полицейски автомобили без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на протоколните кадри на заседанието на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.
„Ще се възползвам, че медиите са тук и главният секретар на МВР, за да изпратя послание на служителите на МВР, армията и охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, полицейски автомобили без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини, още повече ние бяхме обявили, че водим разговори по темите, които ги интересуват”, каза Борисов.
„Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно. Армията даде пример как трябва да се прави - и те не са съгласни, но има ред, по който се прави. Искам да им напомня, че тези, които излъгаха, дойде на това правителство и в 2015 г. аз мислих, че правят протест от радост без да ги има записани в бюджета - 180 млн. лв. за 2015 г. даваме повече на МВР и 57 млн. лв., повече на армията. 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за Спешна помощ, 45 млн. за правосъдната система”, смята Борисов.
„Мислих, че може би полицейският синдикат трябваше да протестира за това как бит полицай за 500 лв. гаранция е превенцията срещу бития полицай на човека, който го е направил. Моля Христо Иванов да прецени 500 лв. ли е гаранцията за бит полицай. Тук бих застанал изцяло в защита на униформените служители, което винаги съм правил, добави премиерът.