Свидетели сме на безпрецедентна атака срещу държавността в България.
В момент, в който Европа е залята от бежанска вълна, изпълнителната власт в страната, в лицето на Министерски съвет и Министерство на финансите, оголва и обезличава всички звена, грижещи се за нейното опазване. Това се казва в декларация на СФСМВР.
Прави го с безумно и задкулисно предложение за „реформи“ в сектор „Сигурност“. Решение, взето от страна на управляващите, които отвращават и прогонват професионалистите в системата. Хора, отдали живота си за България. Сега е моментът да покажем на политиците, че не те определят държавността, а народа!
Това е смисълът на демокрацията, а ние като служители в МВР сме част от този народ, заявяват от синдиката.
Атаките от страна на Министерски съвет във всевъзможни медии, доведоха до тоталното сриване на авторитета на институцията МВР. Превърнаха, тези които пазят обществения ред и държавността в „Обществен враг №1”. Направиха го целенасочено и тенденциозно. По този начин ще постигнат своите политически цели, но предават националните интереси.
Как и с какво политиците и управляващите„спомогнаха“ през всички тези години на преход на народа да посрещне постоянната икономическа криза, в която се намираме?! Намалиха заплатите си, отказаха от социалните си придобивки, намалиха субсидиите за партиите?
С какво работещите в системата на МВР съгрешиха, че само и единствено те трябва да понесат открито престъпното управление на държавата за целия преходен период !?!
Защо превръщат служителите в системата за сигурност и самата система в „жертвен агнец“, при положение, че единствено и само управляващите носят цялата отговорност за нереформирането на сектора? И това при положение, че няма закон в страната ни, който да е бил променян по-често от този на МВР - най-често абсолютно безцелно и безрезултатно.
Сега е моментът всички, работещи в тази система да вдигнат глава, да покажат, че в тази система работят истински достойни хора, а не червеи, готови да потънат под ботуша на политическата върхушка.
Ние трябва да покажем на хората, че това е заплаха за националната сигурност, това е откровена гавра с нас и нашите семейства!
Тук и сега трябва да покажем кои са истински достойните хора и патриоти !
Задават ли си въпроса политиците, какво би се случило, ако всички честни и достойни хора, работещи в системата на МВР, подадат заявление за напускане в рамките на един месец? Кой ще ги пази от „народната любов“ и от непрестанно напиращия миграционен поток?
Нека всички се обединим срещу това национално предателство и да покажем ясно, че няма да позволим държавата да бъде затрита!
Нека всички служители от структурите на МВР и сектор „Сигурност“, да заявим категорично, че опитите за гавра с нас приключиха!
Нека Консултативният съвет за национална сигурност при Президента, да прецени - кой в действителност носи националната заплаха за тази държава!
За последната година политиците ни отнеха много. Да не им позволяваме да ни отнемат всичко!
Нека да спрем унищожението на България!
Да продължим това, което започнахме заедно. Да се обединим и на 08.11.2015г. гр. София, площад „Народно събрание“ в 13.00ч. да покажем, че няма да позволим България да бъде унищожена
Исканията, които отправяме са: Незабавно оттегляне на законопроекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2016 в частта му, засягащ социални права на служителите в Сектор „Сигурност“.
Право на колективен трудов договор за държавните служители в Сектор „Сигурност“. Право на синдикалните организации в Сектор „Сигурност“ да се присъединяват в национално представителни синдикални организации. Обвързване на заплатите в Сектор „Сигурност“ със социално измерим критерий – средната работна заплата за страната. Да покажем, че заедно можем повече. Да дадем шанс на сигурността в България, заявяват още от синдиката.