"В момента, в който Волен Сидеров действа по този начин, председателят на парламента може да даде съгласие той да бъде задържан", заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред bTV и допълни, че председателят на парламента Цецка Цачева и вътрешният министър Румяна Бъчварова "нямат топки за тази работа", защото имали патрон, който не е казал как да се реагира.

Ако не им стиска да го задържат, това не би им стискало и при друга конституционна уредба, но стига са си мили ръцете с Конституцията, добави още Дончева по повод предложението да промени конституцията в частта за депутатския имунитет.

Според Дончева и скандалът, предизвикан от Сидеров в НАТФИЗ вечерта след първия тур на изборите, и стрелбата с РПГ срещу автомобил на Алексей Петров на 29 октомври, са целяли "заглушаване".

"Целта е заглушаване, създава се обстановка на тревожност в държавата и това нещо дърпа избиратели към този, който се смята за силен”, каза Дончева. Тя определи като отвличащи вниманието стрелбата с РПГ срещу Алексей Петров, действията на Волен Сидеров, хакването на сайта на ЦИК и хаоса в „Арена Армеец”.

Резултатите

Тя коментира резултатите от местните избори с думите, че ГЕРБ имат уговорка с ДПС да получат подкрепа от тях че ГЕРБ са заложник на ДПС.
БСП потъна натам, накъдето се беше запътило от много години, допълни Дончева. Според нея обединение на левицата е невъзможно.