"В рокендрола има прекалено много жени и популярност... Винаги съм се старал и съм се пазил да не ни хванат с наркотици". Това призна Горан Брегович пред хърватския журналист Александър Станкович.
На въпроса дали рок групата "Бйело Дугме" е имала договор с музикалната къща Юготон /югославския Балкантон - бел.ред./ да им доставя определено количество кокаин Горан Брегович отговори: "Да. Това влизаше в разходите на студиото. Имахме срокове, които трябваше да спазваме. За две седмици трябваше да напиша определен брой песни и това ми помагаше да остана буден. Но, аз скъсах окончателно с наркотиците", каза още той. Според него това е станало, когато е бил на 18 години.
Брегович отрече да е бил осъден от известния френски музикант Енрико Масиас за 1 млн. евро за плагиатство поради кражба на песента му "Аризонска мечта. "По този въпрос имам циганско отношение... Никога няма да се обида, ако някой от мен открадне някоя песен. Харесва ми някой да открадне нещо от мен. Така трябва да бъде", каза още Брегович.
Информацията, че Горан Брегович е осъден бе разпространена във Франция преди два месеца.