Ръководителят на военното разузнаване на Израел генерал-майор Герци Галеви е заявил по време на закрита лекция, че Иран постепенно съкращава техническото си отстъпление от Израел. Както пише във вестник Haaretz политическият наблюдател Барак Равид, генералът е споделил мислите си по време на среща със спонсорите, студентите и преподавателите от Колеж по управлението в Тел Авив, съобщава израелското издание Newsru.co.il.Лидерът на военното разузнаване на Израел е заявил: "Ако ме питате дали ще имаме война с Иран в близките 10 години, то аз ще ви дам неочакван отговор - ние вече се намираме в състояние на война с Иран. Ние водим с Иран технологична война. Нашите инженери днес се борят с иранските инженери и това става все по-осезаемо".

По оценка на Галеви след Ислямската революция от 1979 г. броят на университетите и студентите, особено в дисциплините математика, физика и други точни и естествени науки, в университетите в Иран са се увеличили 20 пъти. 

Лекторът също така призовал да се отнасяме сериозно към технологичните възможности на "Ислямска държава". По думите му ИД използва най-нови технологии, особено съвременни начини за връзка и методи за шифроване на информацията.