Американска фирма представи бюрото на бъдещето, на което офис служителите ще работят полулегнали, като на зъболекарски стол, информира "Дейли мирър". Новият артикул е кръстен Altwork station и е предназначен да отблъсква от работното ви място разсейващи и бърборещи колеги.В същото време той позволява и малка дрямка в обедната почивка, която повечето психолози препоръчват за по-голяма производителност.

Креслото се нагажда на най-удобната за офис служителя изтегната поза, докато в същото време плотът за компютъра и клавиатурата следват неговото разположение. Оборудването се предлага от калифорнийската фирма със седалище в областта Сонома на цена от 2550 до 3800 британски лири според сложността на конфигурацията.

Прототипите на Altwork station бяха пуснати в Ютюб и бяха гледани над 40 хиляди пъти. Производителят гарантира, че бюрата ще имат силен здравословен ефект върху служителите. Компанията изтъква, че офис оборудването не се е променяло концептуално от два века насам. Освен в легнало положение, служителите ще могат да работят полуседнали, седнали и прави.