Кубрат Пулев заяви, че по всяко време е готов за нов мач със световния шампион Владимир Кличко. Българският боксьор обаче не очаква да стигне до нов двубой с украинеца, дори отново да стане официален претендент. 

"Аз съм готов. Бях готов и веднага след това. Тук в България се говореше, че е тежка загуба, трагична загуба. Ще кажеш, че едва ли не ме е убил. А аз паднах и станах, нямаше никакъв проблем. После имаше всякакви глупости и спекулации за болници и т.н. Можех още на следващата седмица да играя с него", каза Пулев в предаването "120 минути" по Би Ти Ви,

По думите му Кличко изобщо не е искал да се боксира с него и през миналата година. "Ние го принудихме да играе чрез IBF. Той изобщо не искаше да играе с мен и увъртаха през цялото време. Даже ни заплашваха, че няма да има мач."

"Дори пак да съм официален претендент за световната титла, не мисля, че той ще иска да играе с мен. Защото определено аз съм си взел поуките и този път няма да му е лесно. Едва ли обаче такъв ще има", каза още Пулев. 

Той обясни, че би погледнал на срещата със световния шампион като като голям опит, който "ми дава много повече възможности занапред и който ме прави още по-силен, по-добър и по-балансиран".

"Не исках да навлизам в неспортсменските игри, които той ползваше. Исках да бъде открит, честен двубой, да бъде спорт. Но явно на такова високо ниво, с толкова много пари и интереси, ги има тези неща. Въпреки всичко исках, ако победя, да съм победил истински и да бъда доволен пред себе си", допълни Пулев. 

Българинът каза, че реакцията му след мача е била плод на недоволството от нещата, които е видял от щаба на Кличко. "Няма да се оправдавам. Загубил съм - загубил съм. Това нещо ме прави още по-усъвършенстван, още по-голям и още по-опитен. Този опит не може да се добие никъде другаде."

Според него една неизкоренена грешка в играта му е била основната причина за загубата от украинския боксьор. "Не е чистена от много дълги години назад във времето. Тя е съвсем елементарна грешка в защитен план - когато те бият в трупа, да не се защитаваш по този начин, а ръката да седи горе. Това е грешка, която се чисти още в младша възраст или при мъже тук на регионално ниво, а не на толкова високо ниво, на което отидох аз."

По всяка вероятност българският боксьор ще излезе още веднъж на ринга до края на годината. Плановете на "Зауерланд" са това да се случи на 5 декември в Хамбург. Пулев получи контузия в дясната китка при завръщането си на ринга срещу бразилеца Джордж Ариас. Отокът обаче спада и българинът сподели, че ще се възстанови. 

"Все още не е ясен мачът. Може би ще играя на 5 декември в Хамбург, но не е 100% сигурно. Във вторник ще дадем пресконференция, на която ще отговорим на всички въпроси", бившият претендент за световната титла. 

Пулев каза още, че няма цена, която да го накара да се състезава за друга държавата. "Предложиха ми да играя и за Германия дори, но не мисля, че това е важно. Важно е какво мога да постигна, а не какво мога да получа. Аз искам да постигна успехи, които ще ме направят истински щастлив. Парите не са най-важното за мен", завърши той.