Слаб интерес към балотажите в страната. Жителите на 14 областни центъра определиха градоначалниците си във втория тур на местния вот. 

Реформаторският блок спечели оспорваната битка за Плевен според екзитпола на "Алфа рисърч". Георг Спартански победи с 59% досегашния градоначалник Димитър Стойков, който получи 41%. 

В Пловдив победи Иван Тотев от ГЕРБ с 55%, който на балотажа се изправи срещу своя предшественик Славчо Атанасов, който получи 45%, показват данните на "Алфа рисърч".
Хасково избра нов градоначалникът, след като побител от втория тур излезе кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов с 71%. Той изпревари досегашния кмет Георги Иванов, издигнат от местна "Коалиция за Хасково", който получи 29%, сочат данните от "Алфа рисърч".

Видин ще управлява издигнатият от ГЕРБ Огнян Ценков, който получи 54%, сочат данните от екзитпола на "Галъп". На втория тур той се изпрати срещу кандидата на местната коалиция „Единни за промяна" Росица Кирова с 46%.

В Шумен на кметския стол ще седне кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов с подкрепата на 66% от гласувалите. Той победи издигнатия от БСП Иван Иванов, който получи 34%, показват данните на "Галъп".
В Пазарджик кметския стол получава Тодор Попов, който се изправи срещу Найден Шопов от ГЕРБ, показват даннте на "Маркет линкс", цитирани от бТВ. 

Победата в Сливен е за Стефан Радев от ГЕРБ, който надви на втория тур Кольо Милев от БСП, показват данни към 18.00 ч. на "24 часа".
В Ловеч печели Минчо Казанджиев от БСП с 55% от подкрепата на гласувалите пред кандидата на ГЕРБ Корнелия Маринова, която получи 45%