Цял свят си търси партньори за шведски тройки чрез приложение, създадено от 25-годишен българин, пише „Телеграф”. Създаденото преди година приложение вече има повече от 1 милион потребители. „Това е приложение за мръснишки свалки, независимо дали са хетеро, би, гей или пансексуални”, разказва създателят на Триндър Димо Трифонов пред „Ню Йорк пост”. Най-важното е, че анонимността е гарантирана, смята нашенецът.

Статистиката показва, че по-голяма част от регистрираните са двойки, които търсят трети, за да разпалят сексуалния си живот. Идеята за приложението идва след като приятелката на Димо казала, че е привлечена от друга жена и й било интересно да пробва.

Най-успешно е приложението в САЩ и по-точно в калифорния и Ню Йорк. Много чакано е то и в Буенос Айрес. Всеки месец разкрепостени търсачи на партньори си изпращат над 1.2 милиона съобщения, а разглежданията на профилите надхвърлят 4 милиона.

Приложението е платено и за да го направи Димо и екипът му са получили 500 000 долара от инвеститори. В момента то работи само за Apple iOS, но се работи и по версия за Андроид.