Румънската столица днес осъмна в черно. Екип на Нова телевизия успя да се срещне с един от оцелелите след тежкия инцидент, както и с двама спасители. В една от големите болници в Букурещ веднага след инцидента са докарани 58 души, 15 от тях все още са хоспитализирани. Лекарите, които се борят за живота им, определят това, което ги е сполетяло като истинско бедствие.Картините връщат за Алин ужаса на преживяното. "За щастие е бях ранен. Добре съм физически, но емоционално не съвсем. Все още съм в шок”, разказва той. На фаталния концерт пристига късно. Не стига до сцената и това го спасява.

"В края на песента започнаха фойерверките, една искра се докосна до пяната, която покриваше тавана. 10 секунди по-късно огънят достигна до покрива. Всички се паникьосаха и всички се опитвахме да стигнем до изхода - той беше само един. Не си представях, че ще бъде толкова ужасяващо, че ще загубя толкова много приятели и че ранените ще са толкова много”, казва Алин. 

За секунди бедствието придобива сериозни размери. Вътре става почти невъзможно да се диша.  "Първоначално всички се уплашихме от огъня, но после пушекът плъзна навсякъде, покривът се възпламени изведнъж и после всичко стана в дим. Тези секунди бяха ужасяващи”, разказва Алин. 

В този момент съдбата праща на помощ Михай - момчето живее наблизо. На път за вкъщи вижда, че нещо в клуба не е наред. Брат му Александру пристига веднага. Най-страшното обаче едва сега започва. Алин обаче е спасен. Той обаче губи близки приятели.