Балотажите в Русенска област започнаха спокойно и без нарушения. 4 общини и 19 села избират кметове, след като на първи тур кандидатите не успяха да съберат над половината от гласовете.
В Бяла за кметския пост спорят Димитър Славов /ГЕРБ/ и досегашният кмет Кольо Келерджиев /БСП/, във Ветово един срещу друг са досегашният кмет Георги Георгиев /местна коалиция "Бъдеще за всички"/ и Мехмед Мехмед /ДПС/. В Сливо поле на балотаж са Валентин Атанасов /ГЕРБ/ и Левент Исмаилов /ДПС/, а в Две могили - Байчо Георгиев /местна коалиция "Единни за Община Две могили"/ и Божидар Борисов /партия "Нова алтернатива"/.
От полицията в Русе съобщиха, че до този момент няма регистрирани инциденти или произшествия с председатели или членове на секционните комисии или служители на МВР. Няма регистрирани престъпни деяния или прояви, които биха застрашили подготовката и нормалното протичане на изборите.
Близо 150 служители от ОД МВР охраняват местата за гласуване и отговарят за реда и спокойствието при провеждането на балотажите в областта.