Няма оцелели след катастрофата на руския пътнически самолет, който се разби на Синайския полуостров. По-рано бе съобщено, че спасителите чуват гласовете изпод отломките на катастрофиралия самолет.
Руски пътнически самолет се разби в центъра на Синайския полуостров в Египет. На борда му е имало 217 пътници и 7-членен екипаж. Няма оцелели след катастрофата.
Самолетът „Еърбъс 321” на авиокомпания „Когалимавиа” е изпълнявал полет 9268 Шарм ел-Шейх - Санкт Петербург. Той е изчезнал от радарите на 23-та минута. Малко преди да изчезне от радарите пилотът е поискал разрешение за кацане на най-близкото летище, съобщават световните агенции.
Според източници на международното летище в Кайро самолетът е летят на височина от 9000 метра, когато пилотът се е свързал с авиодиспечерите и поискал спешно кацане. След това връзката се разпаднала.
На мястото на инцидента веднага бяха изпратени спасители. Според първоначалната информация те са чули гласовете, опитали са се да разчистят отломките и да спасят хората под тях. За съжаление не са намерили оцелели.
„Няма оцелели при катастрофата с руския самолет в Синай“, съобщиха египетските власти, цитирани от Асошиейтед прес.
На борда на самолета е имало 17 деца на възраст от 2 до 17 години, заяви руски източник. Освен руснаци сред пасажерите е имало и трима украински граждани. Извадени са телата на около сто души, между които и на пет деца. Руският президент Владимир Путин е разпоредил да се окаже помощ на близките на жертвите. Утре е обявен ден на национален траур в Русия.
Египетското правителство проведе спешно заседание във връзка с инцидента. Вече е сформирана специална комисия за разследване на катастрофата. За нейното сформиране е настоял и главният прокурор на арабската страна. Към мястото на инцидента са изпратени и руски следователи, които ще се включат в разследването. За момента се изключва версията, че самолетът може да е свален от терористи. Преди да излети самолетът е преминал техническа проверка, при която не е открит проблем.