Извадени са първите тела на жертвите на авиокатастрофата с руския лайнер на Синайския полуостров, предава АФП. Сред тях са и телата на 5 деца, самолетът се счупил на две части. Спасители съобщават, че под останките на самолета се чуват гласове и там може да има оцелели, информира Rеuters.Президентът на Русия Владимир Путин е поръчал на премиера Дмитрий Медведев да сформира държавна комисия във връзка с катастрофата на самолета на компанията "Когалимавиа" в Египет. Президентът е поднесъл дълбоки съболезнования на роднините на загиналите, информира ТАСС. 

Правителството на Египет засега не може да посочи точната причина за крушението на руския самолет, заяви официалният представител на Министерския съвет Хусам ал Кавиш.

"Специална комисия ще се заеме с разследването и резултатите от него ще бъдат обявени официално. Все още не се знае и точния брой на жертвите. Към мястото на произшествието са изпратени спасителни бригади, линейки. Всички болници в Синай са приведени в извънреден режим на работа", каза говорителят, цитиран от ТАСС.