Волен Сидеров в последните месеци почерпи за раждането на сина си. Изведнъж нещо стана и този човек вече не беше същия. Преди 10 дни беше спокоен, не говореше нито за мафия, нито за контрабанда. Надявам се, да се съвземе. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на БНТ.
"Много тежки за броене избори бяха - брояха се гласовете за кмет, за общински съвет, за районен кмет, за кметски наместник, за референдум", каза още Борисов
Борисов коментира, че освен това трябва да си много сръчен, по трудово обучение отличник, за да ги сгънеш бюлетините и даде пример с гласуването в Банкя, където бюлетината не е била сгъната. По отношение на оставката на председателя на ОИК – София Диляна Иванова, той посочи, че за съжаление това е трябвало да стане още в понеделник. „Това е идиотщина”, коментира премиерът.
Премиерът Борисов коментира, че това са били едни най-тихите и безспорните избори. „Самите вие казвахте, че няма предизборната кампания. Нямаше желание за битка изобщо. Изведнъж с една абсолютна глупост, заложена е в самия закон. Със своите глупости, че 19 души ще броят 1500 секции. Нашата председателка, защото ГЕРБ я е предложил, но в тези секции има представители на всички политически партии”, каза той.
„Едно време, когато казах, че с това разполагаме с държавата, това сме. Какво не знаят хората. Не знаят какво е преференция. Знае се, че ако някой ти харесва от кръгчето, ще му сложиш тикче. Нека да тълкуваме така нещата, но аз мисля, че няма как да се объркаш ако си грамотен човек. Пише паритя, пише всичко. То е написано. Имаме задължително средно образование, би трябвало всеки да може да прочете”, каза още премиерът Борисов.
"В тези избирателни секции и комисии има представители на всички партии, няма как да стане далавера. Много тежки избори за броене бяха, имаше по 5-6 неща. В Банкя не бяха сгънати бюлетините, трябва да го гледаш от всички страни и да си много сръчен", добави премиерът.
"Мисля, че много от партиите знаеха, че ще загубят. С цялото ми уважение към Михаил Миков, той не си надъхваше електората да се сбори с нас, той е приел, че да си втори е добре", заяви Борисов.
„Кметовете на ГЕРБ бяхме с най-висок успех. Въпреки Костинбродските истории, нашите кметове бяха без алтернатива. ГЕРБ за ужас на БСП си направи кадри. Даже с Първаонв се видяхме вчера и ме пита откъде ги намирам тези. Той е добър апаратчик, 10 години е бил президент”, каза още Борисов.
"Виждате какъв е резултата - 86-86%, няма как да има грешки.  Нашите кметове навсякъде си повтарят и потретват мандата, няма какво да ме е страх. От кое да ни е страх-от това че направиха добри екипи?", каза още Борисов.
"Хакерската атака-това са 500 милиона влизания извън България. На ГЕРБ какъв ни е интереса, това беше тежък удар за нас", каза още премиерът.
По повод големият брой невалидни бюлетини Борисов каза: "Аз знам за хора, които са говорили със свои близки, които са казали, че няма да слагат преференция, а са сложили, защото са знаели какъв ще е резултата."
"Хората всеки ден виждат какво правим ние. Аз знам всеки проект колко пари струва, колко време сме го правили.", каза Борисов.
В програма "Екология" имаме 99% усвоени пот България еврофондове", заяви Борисов.
Резултатът от изборите показа, че сме отговорни. Въпреки идиотските неща, които ни правиха на миналите избори - аферата "Костинброд". ГЕРБ за ужас на БСП си направи кадри", заяви премиерът.