Разследването за смъртта на 24-годишната манекенка Надя Меназ в Манчестър достигна до нови шокиращи разкрития. Редица фактори довели красавицата до депресията, която впоследствие я подтикнала да сложи край на живота си. Неодобрението на родителите към мъжа, когото е избрала за съпруг, е само едно от тях, съобщава „Индипендънт”. Меназ, която е мюсюлманка, сключила брак според каноните на исляма, който обаче не бил признат от британските закони. Нейните родители, обаче, не одобрявали избора й и я притискали да се омъжи за друг, въпреки че тя вече имала дете от Умар Расул. Натискът на родителите й бил толкова силен, че Надя поискала закрила от британските власти. 

В хода на разследването се оказа, че мъжът и жената, които Надя мислела за свои родители, всъщност се оказали нейни чичо и леля. Когато тя научила това, изпаднала в дълбока депресия. 

Освен това разследващите смятат, че братът на Надя я насилвал и заради това тя се страхувала да напусне дома си. Срещу него били повдигнати обвинения в съда, които обаче отпаднали след смъртта на хубавицата.

Надя няколко пъти се опитвала да сложи край на живота си и била лекувана в психиатрична болница. При последния си опит тя пратила съобщение на Умар, че ще се обеси. Той я намерил мъртва, когато се прибрал от работа в дома им в Олдхам.

Следите по тялото на Надя показват, че тя сама е сложила край на живота си и не е имало намеса на друг човек.

Мюсюлманката Меназ, която харесвала западния начин на живот, напуснала дома си още на 16 години. Работила е като модел, сватбен агент и аранжор на цветя. От дете, обаче, била белязана от дълбока травма, след като разбрала, че нейните „родители” всъщност са чичо й и леля й. По думите на медици, тя е живяла свой собствен живот докато е страдала от депресивно разстройство.