Светослав Илчовски, един от ключовите свидетели по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов и бившия общински свидетел в Общинския съвет на Плевен Методи Петков поиска от съда да му бъдат върнат 50 000 лева, които той самият даде под формата на подкуп на бившия депутат.

Аврамов беше задържан през юли 2012 г. заради информация, че е прибрал 50 000 лв. подкуп от земеделеца Светослав Илчовски. Парите, които земеделският производител извади от собствения си джоб тогава впоследствие станаха доказателство по делото срещу някогашния народен представител.

По време на днешното съдебно заседание адвокатката на Илчовски (който е и граждански ищец и частен обвинител по делото) поиска парите да бъдат върнати сега с аргумента, че не е налице процесуална пречка това да се случи. От прокуратурата и от защитата на Аврамов и Петков обаче категорично се противопоставиха на това искане. Според държавното обвинение сумата може да бъде върната, едва когато приключи наказателното производство и съдът се произнесе с присъда.

В крайна сметка съдът на уважи искането на Илчовски и напомни, че той е можел да си поиска парите по време на досъдебното производство, когато е можело те да бъдат върнати по преценка на разследващия и наблюдаващ прокурор. Съдът отложи делото срещу бившия депутат от ГЕРБ за 4 април, когато трябва да се явят всички свидетели, които не дойдоха за днешното заседание.