Ройтерс е съобщил за нападението срещу Алексей Петров, а британският "Дейли Мейл" е публикувал информацията. Ето я:
Бивш агент на българските служби за сигурност оцеля след нападение с граната срещу автомобила му в София в четвъртък, съобщи вътрешното министерство - случай, напомнящ гангстерското насилие в балканската държава след падането на комунизма, съобщава "Дейли Мейл". Мишената, Алексей Петров, е бивш член на антитерористично подразделение, който беше арестуван и обвинен през 2010 г., че ръководи престъпна група за пране на пари, рекет, трафик на наркотици, подкупи и данъчни измами. По-късно прокуратурата оттегли обвинеията заради липса на доказателства.
"Полицията бе изпратена веднага след получаване на сигнала", каза вътрешният министър Румяна Бъчварова. "Установи се, че е стреляно с РПГ", каза още тя и добави, че никой не е пострадал при нападението.
Петров, който оцеля при предишно нападение през 2002 г., определя стрелбата срещу колата му като грешка.
„Всичко, което съм направил, ме кара да мисля, че не съм дал на никого основание да предприеме такива действия срещу мен“, казва той. "Много обезпокояващо е, връщаме се в мафиотските години".
"Гранатометът вероятно е взет от армията", каза ген. Михо Михов, бивш шеф на генералния щаб на българската армия, сега депутат.