Отложиха делото срещу бившия депутат от ДПС и зам.-председател на 42-рото Народно събрание Христо Бисеров, защото той бил в болница. Следващото заседания ще е на 25 ноември от 10.00 часа.Припомняме, че процесът срещу Бисеров започва две години, след като той изненадващо напусна парламента, а впоследствие бе огласен и сигналът от ДАНС за извършени от депутата данъчни престъпления.

Първоначално разследването се водеше за пране на пари и бе срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. По това обвинение съдът запорира тяхно имущество на обща стойност 1.55 млн. лева. Бе поискано и властите в Швейцария да разкрият банковата тайна за сметки на бившия заместник-председател на Народното събрание в страната.

Впоследствие обаче прокуратурата внесе обвинителен акт само срещу Христо Бисеров. Обвинението срещу него е за валутни престъпления и неплащане на данъци. През май съдът върна обвинителния акт в прокуратурата заради процесуални нарушения и се наложи преработването му и повторното му внасяне в съда.