21-годишен американец от щата Флорида е в кома, след като електронна цигара избухна в лицето му, съобщи dailymail.co.uk. Евън Спалингър не е идвал в съзнание след инцидента в дома му в град Нейпълс в щата. Сестра му - Ема Ричардсън се е опитвала да приспи двегодишното си дете, когато чула взрива и усетила дим да се стеле из цялата къща. Тя именно открила брат си покрит с кръв и бездиханен на пода в банята."Имаше рани и кръв и по врат, не само по лицето. След секунда той дойде на себе си, но нещо му пречеше да диша", разказва Ема пред телевизия WINK news.Според сестрата взривът е увредили дробовете на брат й и заради това той не е можел да диша. 
Мъжът е откаран в болницата в Маями и му е направена животоспасяваща операция.За момента човекът е сложен в кома, защото рани по лицето и тялото му са ужасяващи и той няма да издържи обезболяващите лекарства, ако трябва да е съзнание. 
Взривът се разследва от пожарната на щата Тексас. Спецовете смятат,че издънката дошла от батерията на джаджата. 
Ема Ричардсън разказва,че единственото, което и казал брат и, преди да изгуби съзнание,било:"Никога няма да докосна повече електронна цигара".