Слдващият понеделник - 2 ноември - отново ще е неучебен ден в цялата страна. В неделя в различни населени места ще се проведе балотаж и както след избора миналата неделя училищата ще имат допълнителен свободен ден, за да изнесат изборните урни и материали и да върнат класните стаи в ред, научи "Дневник" от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. 

Балотаж ще се проведе в общо 1128 населени места, обяви ЦИК вчера. В 970 населени места изборът ще бъде за кмет на кметство, а в 25 ще бъде за районен кмет в градовете София, Пловдив и Варна. За кмет на община на втори тур ще се гласува на 133 места.

Неучебният ден обаче ще е в сила за всички, независимо дали има повторен избор или не, уточниха от пресцентъра на МОН, но все още не е издадена ново разпореждане от ведомството. В заповедта на министъра на образованието за този понеделник, беше посочено, че заради свободния ден учебното съдържание трябва да бъде преструктурирано от учителите, одобрено от директорите на училищата и съгласувано с началниците на регионалните инспекторати по образованието.