МВР успя да се справи с баланса да не допусне сериозни проблеми и за студентите, и за г-н Сидеров. Това каза пред журналисти след заседание на Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Във връзка с имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров, министър Бъчварова обясни, че това е решение, което трябва да вземе комисията в парламента по искане на главния прокурор.
"Не виждам какъв коментар оттук нататък. Съжалявам, че има такъв повод, по който толкова много усилия и на МВР, и на парламента, и на депутатите се хвърлят, за да се излезе от една нелепа ситуация, уронваща престижа на институциите", заяви тя.
По думите й ситуацията е уникална. "Имаше коментари защо съм отишла вечерта. Вярно е, че един министър в такава ситуация няма причина да бъде там. Трябва да сме наясно, че в тази ситуация нашите служители бяха срещу един човек с имунитет", допълни вътрешният министър. "Ако държавата не може да покаже, че тогава, когато има такова поведение, не може да реагира заради една или друга бюрократична причина, означава, че не може да се справи", каза още Румяна Бъчварова.
"Нашите служители имаха нужда от тази морална подкрепа, за да могат да изпълнят своите задължения. Те се справиха изключително добре и ръководството на МВР, и нашите служители в ситуация, която имаше опасност да ескалира и можеше да застраши и едната, и другата страна. МВР успя да се справи с баланса да не допусне сериозни проблеми и за студентите, и за г-н Сидеров", коментира още Румяна Бъчварова.