Легендарният певец Майкъл Джексън бе определен от списание "Форбс" за най-печелившата покойна знаменитост, като от октомври 2014 до октомври 2015 неговите доходи са били 115 милиона долара, съобщава агенция ТАСС.

Това е спад с 18 процента спрямо предишната класация, изготвена от изданието и отново оглавена от Джексън. На втора позиция е Кралят на рокендрола Елвис Пресли.

За същия период сумата от доходите му е достигнала 55 милиона долара. В тройката на най-печелившите покойници попада и авторът на култовите комикси "Фъстъчета" Чарлз Шулц с 40 милиона долара.

В първата десетка присъстват звезди като Боб Марли /21 млн/, Елизабет Тейлър /20 млн/, Мерилин Монро /17 млн/ и Джон Ленън /12 млн/.

Майкъл Джексън почина през 2008 година вследствие на свръхдоза с медикамент. Преди смъртта си той изпитваше определени финансови затруднения.

За да излезе от тях, Кралят на попмузиката предвиждаше голямо турне. Оказа се, че към деня на смъртта си, той е притежавал недвижимости и друга собственост на стойност 1 милиард долара, за които дори не е подозирал.