Техническият университет създава и възпитава личности, които променят света към по-добро. Гордея се, че съм възпитаник на ТУ-София.
Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който уважи в Народния театър „Иван Вазов“ тържествената програма по повод 70-годишнината на Техническия университет-София, която се провежда под патронажа на държавния глава. По повод годишнината президентът връчи Почетния си знак на ректора на висшето училище проф. дтн инж. Георги Михов, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
„Инженерите в България имат своята решаваща роля за това страната ни да бъде водеща дестинация в региона по отношение на информационните и комуникационни технологии, в аутсорсинга, в машиностроенето, автомобилното производство. Вие сте тези, които ще изковете бъдещето на тази България, в която всички вярваме – икономика, изграждана от компетентни млади хора, получили възможно най-доброто образование и знания от елитен университет“, обърна се президентът към преподавателите, студентите и гостите на тържеството.
„Инженерите са хората, които държат в ръцете си професиите на бъдещето. Седемдесет години са едно добро начало и се прекланям пред работата на преподавателите и студентите от Техническия университет“, каза още президентът Росен Плевнелиев в приветствието си.