Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и неговият заместник Десислав Чуколов са на среща с председателя на парламента Цецка Цачева в нейния кабинет. Това съобщи БНТ. Подробностите около това за какво са си говорили ще станат ясни по-късно.
Днес изтича срокът, в който лидерът на „Атака” Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов могат да се откажат от имунитета си. Ако това не се случи, парламентът ще създаде временна анкетна комисия, която ще излезе с решение по искането на главния прокурор за наказателно преследване и задържане на депутатите. До инициативата за конституционни промени, свързани с депутатския имунитет, се стигна след серията скандали с участието на Сидеров и Чуколов в НАТФИЗ и на столичната улица „Раковски”.
Според сега действащото законодателство народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване, освен за престъпления от общ характер и то след разрешение на народното събрание или ако то не заседава – на председателя на парламента. На 26 октомври от ГЕРБ определиха законовата формулировка като тромава и заявиха, че започват консултации.