Председателката на Общинската избирателна комисия- София Диляна Иванова заяви в ефира на Дарик, че подозира хора в "Арена Армеец", обърнали се за медицинска помощ, в симулиране.
"Броят на предаващите бюлетините и протоколите в „Арена Армеец", които потърсиха медицинска помощ, е внушителен", заяви тя. Тя поясни, че към момента всички протоколи от секционните избирателни комисии в София са предадени и приети и няма чакащи в залата.
Иванова е категорична, че няма основание за оставки в столичната комисия, въпреки че повече от денонощие хората бяха заключени в залата, докато вървеше отчитането на секционните избирателни комисии.
"Всички протоколи са предадени и приети. Нормална ситуация. Няма нещо извън нормалното, което да се е случило", категорична е тя.
"На вас не ви ли се струва, че бройката потърсили медицинска помощ е внушителна", шефката на ОИК-София коментара факта, че 117 души са прегледани от медицинските екипи в "Арена Армеец". Тя добави, че не е пряк свидетел на такива случаи и не може да каже каква е причината някой да потърси медицинска услуга.
"Членовете на СИК по свое собствено желание са станали членове на тези комисии и поемайки това задължение, стават длъжностни лица и съответно поемат задължения, същественото от които е да може да се задължат след приключване на изборния ден да отчетат резултата от гласуването и да предадат протоколите и торбите с изборните книжа. За какво причиняване на страдание говорим", посочи председателката на ОИК-София.
"Недоволството се състои в определени лица, а друга група, които са присъствали, са доволни", каза още Иванова за Дарик.