Приключи кошмарът в зала "Арена Армеец". След повече от денонощие опашки, напрежение, писъци, припаднали хора и линейки днес сутринта бяха предадени и последните протоколи от секционните избирателни комисии в София, съобщи bTV.
Изтощени до краен предел, последните 300 души, напуснаха залата тази сутрин. Голяма част от тях обаче тепърва отиват на работа.
„От започването на изборния ден - в 4:30 часа съм станал, сега излизам, точно 50 часа. Около 8 часа ще работя и утре пак, довечера е първото спане”, сподели Милослав.
Вчера в късния следобед са докарани 50 легла. Те обаче са се оказали крайно недостатъчни. Снежана не успява да стигне до нито едно от тях.
След 48 часа и 47 минути Гергана най-накрая може да се прибере у дома. Не същото важи и за съпруга й, който ще е последният, който напуска залата. „Мъжът ми е вътре и няма да си тръгна без него! Заедно сме дошли, заедно ще си отидем. Последните сме, които ще напуснем зала „Арена Армеец” завинаги”, категорична беше тя.
Медицински екипи през цялото време се грижеха за бедстващите. Но те са категорични, че парите, които ще им бъдат дадени, ще бъдат изхарчени за лекарства.
Членовете на секционните изборни комисии, които прекараха повече от денонощие в залата, са готови да търсят правата си в съда в Страсбург.