Лидерът на "Атака" Волен Сидеров чака да бъде арестуван в парламента утре. Затова партията свиква всички атакисти на протест пред Народното събрание. Призивът се върти в медиите на националистите.
"На 28 октомври от 8:00 ч. всички атакисти да се организираме на протест пред Народното събрание. Цацаров е наредил да арестуват лидера на "Атака" Волен Сидеров в парламента“, информират телевизията и вестникът на партията.

Митингът ще е ответен на студентския протест от вчера, когато хиляди младежи излязоха на улицата. Те изразиха недоволството си срещу Сидеров и нахлуването му в НАТФИЗ.

Националистът атакува театралната академия и студентите в нея в нощта на изборите и преди деня за размисъл. Политикът обвини младежите, че са наркомани и хомосексуалисти и поиска да се саморазправи с тях.

Заради изпълненията му главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му, а управляващите от ГЕРБ обявиха, че започват консултации за промяна на Конституцията. С нея мнозинството ще премахне депутатския имунитет и ще остави защитата от наказателно преследване само за изказвания, направени в парламента.

Днес изтича крайният срок, в който Сидеров може да се откаже сам от имунитета си по друго искане на Цацаров. То бе отправено до шефката на Народното събрание Цецка Цачева заради хулигански действия на националиста на бул. "Раковски". Тогава лидерът на "Атака" предизвика проверка за контрабандни стоки в магазинче, а собствениците му го обвиниха, че ги е ударил.

Ако Сидеров не се откаже днес от имунитета си, утре парламентът ще трябва да сформира комисия, която да предложи на депутатите да му го отнемат или не.

Междувременно стана ясно, че мъжът, ударил Сидеров пред НАТФИЗ в неделя вечерта, също е с обвинение за хулигантство. Днес той обяви, че не е искал да напада националиста умишлено, а е станало случайно.