Пет балотажа и един трилотаж ще определят следващия кмет на 6 населени места в община Велико Търново, стана ясно при 100% обработени протоколи от Общинската избирателна комисия.
В село Самоводене не двама, а трима ще се борят за доверието на местните, след като две дами получиха равен резултат от 17.20%. В гласуването на първи тур убедително води дългогодишният кмет Николай Милаковски от ГЕРБ с 29,97% доверие. Той се изправя срещу Валентина Първанова от "Българска демократична общност" и Кристина Чонева от "Движение Царевград за Велико Търново", за които са пуснати равен брой действителни бюлетини.
В двата по-малки града край Велико Търново -Дебелец и Килифарево, кой ще седне на кметския стол също ще се решава на втори тур. В Дебелец за управлението на града ще се състезават Снежана Първанова /ГЕРБ/ и Димитър Димитров /БСП/. Жителите на Килифарево ще избират свой фаворит между Димитър Събев /ГЕРБ/ и Сергей Стойков /БСП/. В село Балван за доверието на местните ще се борят Стоян Стоянов, издигнат от Инициативен комитет, и Недьо Георгиев от БСП. В Дичин за вота на избирателя ще се съревновават Николай Теодосиев от БСП и Стефан Димитров от ГЕРБ. В село Леденик претендентите са Христо Попов, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ, и Антон Кръстев от "Българска демократична общност".