Няма смъртни случаи в "Арена Армеец", категоричен бе министърът на здравеопазването Петър Москов в ефира на бТВ. Слуха за починал човек в суматохата при обработката на изборните книжа вчера той определи като нелеп. 
Когато изборният процес се превръща в изпитание за здравето и психиката на хората, приели да участват в него, това вече не е избор, а нещо друго, което не трябва да се допуска, коментира Москов. 
ЦИК и ОИК на тези избори се провалиха в своята дейност от организационна гледна точка, коментира той, като уточни, че това е лично мнение, с което не ангажира нито правителството, нито партията, която представлява.
Москов подчерта, че именно референдумът в неделя "за или против електронното гласуване" е един от възможните изходи от подобни ситуации.  
Ако хората имаха възможност да гласуват електронно, както например се преброиха електронно при последното национално преброяване, то подобни ситуации като тази в „Арена Армеец" нямаше да се случват, каза той.
Здравният министър коментира и последния скандал с участието на Волен Сидеров след извеждането му от НАТФИЗ.
Според него в никакъв случай не може да се твърди, че лидерът на „Атака" има някакви психически проблеми. В случая става дума за добре премерени и програмирани действия от негова страна, целящи създаването на скандал и провокация, смята той.
Не просто смятам, а съм абсолютно убеден, че трябва да бъдат направени промени относно имунитета на депутатите - заяви Петър Москов. - Не говорим за падане на имунитета при законодателни инициативи и нещата, които депутатите извършват в своята парламентарна дейност, а става дума за промяна на имунитета на депутатите при извършване от тях на действия от наказателен характер, допълни той.
Петър Москов определи резултатите на Реформаторския блок като добри.
Това, че ГЕРБ потвърдиха и затвърдиха позициите си на местния вот, това, че ние имаме избрани два кмета на областни градове на първи тур и имаме още двама, които ще бъдат на втори тур, както имаме и добри резултати в десетки по-малки населени места, това говори, че управляващата коалиция в никакъв случай не е застрашена, а напротив, засилва позициите си в страната. И в ГЕРБ, и в Реформаторския блок има среди, които не приемат и не харесват коалицията между двете партии, но трябва да си зададем въпроса какво би следвало за двете партии, ако тази коалиция я нямаше. За ГЕРБ това би означавало още дълги години да са или опозиция, или да са в коалиция с ДПС, а за Реформаторския блок, които на парламентарни избори биха спечелили по последни данни между 10 и 13 процента, това би означавало невъзможност за реализиране на защитаваните политики, коментира Москов.
Здравният министър даде още уточнения и за така наречения днък "вредни храни".
Предлагания от мен и от здравното министерство данък не е за вредните храни, защото сами по себе си вредни храни няма, а предлагания данък е за употребата на храни, които съдържат и биват приготвяни с вредни вещества или определени вещества са в прекалено голямо количество. Това е данък с цел подобряването на здравословното състояние на гражданите, а не е с цел да бъдат събирани повече пари в бюджета. Факт е, че храните, които ще бъдат обложени от новия данък не са жизнено важни за хората и не са задължителни за консумация и съвсем не може да се твърди също така, че от този данък ще пострадат и по-бедните хора, каза Москов и попита: Сериозно ли смятате, че по-бедните хора употребяват и консумират чипс и енергийни напитки?
За мен здравето на моето дете и здравето на хората е много по-важно от тезите защитавани от представителите на индустрията, завърши Москов.