Камен Попов, мъжът, който удари Волен Сидеров, получава телефонни заплахи след инцидента. Това разказа самият той в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ.

Получавам заплахи, но не съм се занимавал да видя от кого, каза той и добави, че става въпрос за заплахи за саморазправа, за отмъщение, нецензурни съобщения.

Той отново разказа, че няма детайлни спомени от вечерта, в която удари лидера на „Атака“.

По думите му всичко се е случило за секунди. Вървял по улиците, когато срещу него се появили много хора. „Имаше сблъсъци напред-назад... не можах да видя почти нищо, почти веднага бях повален от полицията“, разказа Попов.

„Не съм бил въобще изнервен, сблъсках се с тълпа, която връхлетя върху мен“,

обясни той.

Отрече да е участвал в поръчка срещу Сидеров. А за обвиненията на лидера на „Атака“, че Бойко Борисов и Сотир Цацаров са наредили да бъде убит, каза „не вярвам тези лица да паднат до такова ниво“.

Запитан защо е бил облечен така, че да прилича на полицай, Попов отговори, че не е било целенасочено – „якето е подарък от жена ми, шапката съм си я купил от спортен магазин“.

На въпрос кога една ситуация може да се реши с удар, Попов отговори: „в случай на афект и повишено емоционално състояние, но не го подкрепям“.

Той декларира, че е

готов да поеме отговорността си.

Според него депутатите трябва да имат имунитет само в народното събрание, а Волен Сидеров се държи неприлично в различни ситуации и дори не може да преброи колко пъти вече депутатът е „посегнал на вярата“ на своите избиратели.

Запитан дали съжалява за случилото се, Попов отговори, че съжалява, „защото вече 24 часа губя личното си време“. Той оцени, че „полицията добре си върши работата, и мен бързо ме отведоха“, но добави, че не иска пак да участва в такива ситуации.

Неговият адвокат Емил Велинов добави, че срещу Попов се води досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Ако държавата се беше намесила преди това и Сидеров беше задържан, както щеше да е задържан всеки гражданин, който върши такива неща, нямаше да се стигне до тази ситуация. Изглежда, че има две категории граждани, каза адвокатът.

Вижте целия разговор с Камен Попов във видеото.