Министърът на здравеопазването Петър Москов отказа да даде диагноза на база своите медицински познания за поведението на Волен Сидеров през нощта на изборите в студиото на bTV. Той обаче посочи, че не бива да се търси медицинската страна на случая, но е сигурен, че не става дума за някакво психично отклонение, а за „организирани и добре премислени действия”.
Москов уточни, че линейката, с която депутатът бе откаран за да си извади медицинско свидетелство е била извикана от полицията и не е можело да се откаже на такова повикване.
„Аз съм министър и нямам имунитет. Следете кой от депутатите сега ще бъде против свалянето депутатския имунитет, когато това предложение влезе в пленарна зала. Нека остане имунитет само за внесени законодателни предложения, а не за всичко”, посъветва министърът.
Той благодари на Лютви Местан за признанието, направено от него в изборната нощ, че „стратегията за дестабилизиране на правителството не е успяла”. Според Москов ДПС се е доказала като регионална сила на тези избори. „Трус във властта след изборите не се случи, партиите в управляващата коалиция потвърдиха позициите си и дори увеличиха избирателите си”, смята Москов.