27-годишният Страцимир Бояджиев от Сливен, който въвлече в екшън сцени русенската полиция, като й отреди ролята на преследвач на най-безмилостния престъпник на света, заяви, че е смирен български гражданин. 
Занимавам се с ремонт на коли и с тези две ръце си изкарвам хляба. Хората в залата са мои приятели, с които работя, те ме познават. Въобще не съм осъзнавал какво върша, нито съм имал някакъв умисъл, каза пред състав на Русенския окръжен съд младият мъж, който във внезапев пристъп помля две патрулки и при задържането му пострада полицай. Смиреният гръжданин поиска да бъде освободен от ареста под парична гаранция или подписка.
Бих оценил този ваш жест, обърна се към съдебния състав Страцимир, но съдът го контрира, че място за жестове няма.
27-годишният монтьор постави в шах полицията в четвъртък, след като излезе от душевно равновесие и бе преследван. Тогава той, дядо му и родителите му отишли на гости в Тутракан. На тръгване Страцимир станал агресивен, накарал насила дядо си да слезе от колата и потеглил с пълна газ заедно с майка си. Баща му веднага се обадил на спешния телефон 112 и казал, че синът му е видимо неадекватен и може да направи катастрофа по пътя.
Майка му го молела да спре, но обезумелият младеж казал, че има спешен разговор с отвъдното и продължил да натиска газта. В Сливо поле патрул му вдигнал палката, но Страцимир продължил напред. Екип от КАТ в Русе установил, че автомобилът лети по бул.“България“ и го причакал на отбивката за Мототехника, но шофьорът отново профучал на път за Бяла.
Две патрулки с надути сирени и светлинни сигнали се спуснали след него, а беглецът отбил за Пиргово, минал през селото с висока скорост и се отправил към Мечка. Преди да стигне до селото, свалил майка си и продължил към Стълпище.
След селото бил застигнат и обграден от патрулките. Униформените му разпоредили да загаси двигателя и да слезе от колата, но Страцимир отново се разбеснял. Блъснал на заден ход няколко пъти патрулките, потрошил ги, преправил си път през блокадата и тръгнал към Тръстеник. В района на местността Липовак в землището на Мечка БМВ-то закъсало и спряло. Там младежът бил застигнат от притекли се на помощ два автомобила на полицията в Две могили. При опит да бъде изкаран от колата, водачът оказал решителна съпротива, в резултат на което един полицай ще лекува разтегнатите връзки на коляното си. В крайна сметка буйният младеж бил закопчан с белезници и откаран в Психодиспансера за изследване. Там се оказало, че Страцимир нито е бил пиян, нито надрусан. А освен това никога не бил лекуван от психично заболяване и няма данни за подобни отклонения.
Вчера прокуратурата поиска Страцимир да бъде вкаран за постоянно в ареста и го обвини в три престъпления. За най-тежкото - умишлено причиняване на значителни имуществени щети го грози между 1 и 10 години лишаване от свобода. 
Според адвоката му обаче няма никакви доказателства затова клиентът му да се е опитал или да е извършил престъпленията. Напротив - той се бил уплашил, че го преследва полицейски автомобил и продължил да кара, без да е запознат с последствията от това. Освен това според задържания той не бил блъскал колите, нито се е противопоставял на униформените.
В крайна сметка съдът реши, че има преки доказателства, че Страцимир е извършил престъпленията, но в същото време няма опасност той да се укрие или отново да прекрачи закона, тъй като е с чисто съдебно минало, няма други противообществени прояви и работи. Затова сметна, че трябва да чака присъда под парична гаранция в размер на 1000 лева. Щом тя бъде внесена, младежът ще бъде пуснат на свобода. Мярката за неотклонение може да се оспори, но едва ли ще се стигне до това.