Към момента АБВ не дава индикации за сериозно политическо присъствие. Става ясно, че има алтернатива на БСП – ляв политически субект. Но на този етап, пак повтарям, няма данни, че АБВ ще премине 4% бариера на изборите. Това каза пред Нова телевизия социологът Кольо Колев.
Според изследванията на „Медиана“, както съобщи вчера БЛИЦ, на този етап гласовете на избирателите се разпределят така: БСП – 24,8%, ГЕРБ – 19,3%, ДПС – 9,5%, България без цензура – 7,1%, Реформаторски блок – 6,4% и НФСБ – 3,3%.

Тв водещият Виктор Николаев се поинтересува какъв е профилът на избирателите на „България без цензура“. „Основният „донор“ на новата партия са бивши атакисти и бивши „гербери“. Като нагласа, начин на мислене господин Бареков е успял да „играе“ на харизмата на ранния Бойко Борисов плюс радикализма на Волен Сидеров“, коментира социологът.

"Защо ви спрягат за близък до БСП? Защо анализаторите ви наричат „червен Кольо"?, не се стърпя и попита Ани Цолова.

„Вие много сте млада“, кавалерски вметна Колев.

„Не съм чак толкова“, не прие шегата Цолова.

„Аз съм минал през абсолютно всички цветове. Едно време бях в т.нар. „мозъчен тръст“ на Димитър Луджев и бях наречен „син“. После ме нарекоха „червен“, по-късно – „жълт“. Така че не се страхувам от каквито и да е определения. Върша си добре работата и това е важното“, отговори Кольо Колев.