Около 500 души се включиха в мирно шествие срещу поведението на Волен Сидеров през изборната нощ, съобщи  „Фокус”.

Протестиращите се отправиха от пл. „Св. Александър Невски” към сградата на НАТФИЗ, където именно Сидеров нахлу два пъти в рамките на една седмица. Минути преди шествието да тръгне към учебното заведение събралите се изразиха своя протест срещу действията на народния представител чрез аплодисменти. Протестиращите скандират „Без имунитет”, „Искаме морал”, „Искаме законова промяна”.

Увеличаването на броя на протестиращите наложи това органите на реда да затворят за движение пл. „Александър Невски”. Обстановката е спокойна.

На простеста  присъстват много студенти и преподаватели от НАТФИЗ, но и много граждани, които са дошли да изразят своята подкрепа. Сред тях има известни актьори. Засилено е полицейското присъствие в района – около храм-паметник „Александър Невски” и сградата на парламента има разположени коли на полиция, Жандармерия, както и противопожарни автомобили. Обстановката е спокойна. Протестът е мирен и събралите се хора не скандират.

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров нахлу в НАТФИЗ в изборната нощ, като това е второто нахълтване на депутата в учебното заведение в рамките на една седмица. Лидерът на АТАКА обясни действията си с това, че по-рано някой от НАТФИЗ го е ударил и влезе в университета, за да търси нападателя си сред останалите в сградата студенти и служители. Сидеров принудително бе изведен от НАТФИЗ от органите на реда, но в суматохата се стигна до физически сблъсък между цивилен мъж и лидера на АТАКА.