Полицията спаси Волен Сидеров от „народната любов”. Човекът, който е нападнал лидера на „Атака”, е дал показания и е освободен. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БНТ.„Чуваме различни версии от Волен Сидеров и от хората около него за случката пред НАТФИЗ. Друга обаче е версията на хора, които са били също там. Именно затова аз бях там, за да се уверя какво става. Факт е обаче, че версиите на хората около Сидеров драстично се разминават с реалността”, обясни Бъчварова. 

Вътрешният министър е категоричен, че полицейските служители не са упражнили насилие над Сидеров, именно те са направили така, че да няма по-големи последствия за лидера на „Атака”, защото на място определено е имало хора, които са искали да се саморазправят със Сидеров. 

„Нашите служители опазиха Сидеров от „народната любов”. Видях, че на място имаше силно афектирани хора, които искаха да се саморазправят с него. Човекът, който нападна лидера на „Атака”, беше задържан. Разпитан е – не е и никога не е бил полицай. След разпита е освободен. След инцидента Волен Сидеров е минал през болница, а след това също е дал показания”, сподели още Румяна Бъчварова. 

Тя каза още, че явно е добре вече да се помисли да депутатския имунитет и каква точно защита да има. „В много страни депутатите имат имунитет, който визира само свободата на словото. Добре е обаче да може депутати да се задържат за престъпления от общ характер”, поясни вътрешният министър. 

Попитана дали Волен Сидеров е тестван за алкохол и наркотици, Бъчварова каза: „Тест за наркотици и алкохол може да се направи само ако лицето даде съгласието си”.