ГЕРБ няма да даде пресконференция в нощта след местния вот. Това научи БЛИЦ от централата на партията. Така Международният пресцентър в НДК ще се лиши от двете основни политически сили - на управляващата партия и на БСП.Лидерът на социалистите Михаил Миков още в петък поиска в писмо от външно министерство пресконференциите да не се провеждат вечерта след вота в НДК, а в понеделник в централите на партиите.

Причината ГЕРБ също да си спести появата в Международния пресцентър в двореца пък вероятно е отсъствието на лидера на партията и министър-председател Бойко Борисов, който е на заседанието в Брюксел за бежанската криза.

Час преди официалното приключване на изборния денв 19.00 и останалите партии изпаднаха в дълбок размисъл дали да отговарят на въпроси в НДК, установи проверка на БЛИЦ.

Почти във всички партийни централи в момента текат заседания по темата дали да бъде задоволено любопитството на чакащите вече от час журналисти в залата.

АБВ още мислят по въпроса дали да се изправят пред обстрела на журналистическите въпроси. Сходна е и ситуацията в ДПС, където пиарите дори не знаеха какво да очакват.

В "България без цензура" също изчакват някакви по-точни резултати, за да решат дали да се появят в НДК.

Реформаторите засега не дават гласност на намеренията си и вероятно също ще изчакат някакви по-точни данни.

Така че не се знае дали дългоочакваната следизборна нощ в Международния пресцентър в Двореца на културата всъщност няма да осиротее откъм политици и в крайна сметка да се провали.