Сайтът на Централната избирателна комисия - www.cik.bg се срина в изборния ден.
Интернет страницата на ЦИК не работи от сутринта днес. При опитите да се влезе в нея се зарежда стара версия, според която до изборите остава един ден. Сайтът е единствената възможност да се наблюдава работата на ЦИК и да се следят онлайн заседанията на комисията.
От ЦИК обясниха, че има технически проблем и се работи по отстраняването му.
82 сигнала са постъпили до момента в ЦИК, но сред тях няма такива за тежки нарушения, каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов.
Заради проблема със сайта се бави и обявяването на избирателната активност за местните избори и националният референдум. Причината е, че данните се събират по телефона от всяка от 265-те общински избирателни комисии в страната, вместо да се получават по електронен път.
Все още не е възстановено гласуването в с. Поточница, където изборите бяха замразени заради липсата на един от двамата кандидати за кмет на кметство в бюлетините. Вече са отпечатани нови бюлетини и те пътуват към селото.
35 774 са кандидатите за общински съветници в страната, които се борят за 5177 места. 1601 пък са кандидатите за кметове на 265-те общини. 10 081 са регистрираните кандидати за кметове на 3193 кметства. 635 пък са кандидатите за кметове на 35-те района в София, Пловдив и Варна.