Воденият от германския канцлер Ангела Меркел блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз продължава да губи популярност .
Това са резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от института „Emnid” и публикувано в германския вестник "Билд ам Зонтаг".
Според резултатите за консервативния блок на канцлера ще гласуват 36% от избирателите, което е с 1% по-малко в сравнение с преди седмица. С това популярността на Меркел спада до нива от 2012 г.

В същото време Социалдемократическата партия на Германия се радва на подкрепата на 26% от гражданите на страната, а „Зелените” на 10%.
Евроскептиците от „ Алтернатива за Германия” получават 7% от гласовете на анкетираните , което за първи път в историята на Бундестага им осигурява места в парламента.

В проучването са участвали 2300 души. Спадът в рейтинга на Меркел е осезаем заради бежанската криза в Европа. Изданието „Шпигел” дори коментира, че канцлерът се намира в най-трудното си положение за целия си мандат от повече от 10 години.