За главен борец с незаконната борба с наркотиците в Украйна е назначен криминално проявения шизофреник Иля Кива, съобщи порталът „Русская весна”.По-рано той бил заместник-началник на управлението на МВР в Херсонска област в ресора за обществената сигурност, след това е съден за вземане на подкуп.

Оказва се, че той е сериозно болен, има степен на инвалидност с диагноза „шизофрения”.

„Русская весна” вади „трудовата биография” на Кива: до Майдана, тоест до февруари миналата година не е служил нито в армията, нито в милицията, нито в която и да е друга силова структура. Съден е вземане на подкуп, ръководил е местна структура на „десен сектор”.

След Майдана Кива отначало става командир на батальона „Полтавщина”, откодето е принуден да си отиде със скандал. Става заместник-началник на управление на МВР в Донбас, където се прославил с инициативите си да се обстрелват автомобилите, пътуващи от Украйна за ДНР.

Заради неадекватното си поведение Кива е изведен от ръководството на милицията и приведен на по-спокойно място. Там пък става активен участник в интернационалното неонацистко шоу „Имитация на блокадата на Крим”.

Причината за тази мълниеносна и феноменална кариера на болния и осъждан милиционер е близкото познанство със сегашния вътрешен министър Арсен Аваков, прави извод порталът.

Впрочем самият Кива вече е направил своето първо изявление на новата длъжност. На своята страница в една от социалните мрежи той написал: „Презареждането започна! Стига сме се борили, дойде време да унищожаване!”