Футболистите на „Дунав“ записаха много ценна победа с 4:0 като гости на „Септември“ /Симитли/. Мачът се игра на „Арена Крупник“ в едноименното село в Югозападна България. С този успех дунавци събраха 27 точки и се доближиха на точка от лидера „Поморие“. Поморийци обаче ще играят на 3 ноември двубоя си от кръга, когато ще гостуват на „Созопол“.
Дунавци поведоха на осеяния с локви терен в 32-а минута. Тогава Мирослав Будинов тръгна на самостоятелен рейд, напредна и излезе сам срещу вратата. Вратарят Абдиков парира удара му, но отбитата топка попадна в непократия Юлиян Ненов, който веднага я прати в мрежата.
Мартин Ковачев покачи на 2:0 в 70-а минута. Централният защитник стреля точно с глава, след като се възползва от грешка на Абдиков, който се размина с топката при едно центриране. После Деян Димов реализира дузпа. Крайният резултат бе оформен от Николай Колев в последната минута. 
„Играхме нещо между футбол и водна топка. Доволен съм от характера на момчетата. Пребориха се за 3 точки срещу отбор, който въобще не заслужава да е сред аутсайдерите“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов. 
В следващия си двубой за първенство дунавци ще бъдат домакини на „Пирин“ /Разлог/. Още идния вторник /27 октомври/ те ще гостуват на „Литекс“ /Ловеч/ в двубой от турнира за купата на България. 
В другите 3 мача от вчерашната програма: „Пирин“ /Разлог/-“Добруджа“ - 2:0, „Верея“ /Стара Загора/-“Локомотив“ /Мездра/- 0:0, „Спартак“ /Плевен/-“Банско“ - 1:3.  
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /Колев/, Чакъров /Костадинов/, Будинов, Раденцов, Лозев /Патев/.