На 17 и 18 октовмри 2015 в град Бургас в спортна зала „Младост“ се проведе второто Балканско първенство по У-Шу под егидата на Европейската Федерация по У-Шу и Балканската Регионална Федерация по У-Шу. В първенството участваха повече от 100 спортисти – от България, Сърбия и Румъния.
Русенският клуб „Движение за хармонично развитие – България“(BMST-Bulgaria)  бе най-титулуваният, като завоюва общо 23 медала, от които 13 златни,  7 сребърни и 3 бронзови. Старши треньор и супервайзор на организацията е Дай Сифу Теодор Недев, който спечели 7 златни и 2 сребърни медала на състезанието. Цветомир Колев взе 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, Нина Василева – 1 златен и 2 сребърни, Димитър Дерменджиев – 1 златен и 1 бронзов и Ива Николова завоюва 1 златен медал. С представянето си  клубът допринесе България да спечели първото място в първенството. На второ място остана отборът на Румъния и на трето Сърбия.
В рамките на форума на 17 октомври се състоя гала вечер на Българската Федерация по УШУ. Там председателят на федерацията Стефан Колев  награди с приз за първо място „Спортист на годината на БФУ, Традиционни стилове 2015“ Дай Сифу Теодор Недев и второ място „Спортист на годината на БФУ, Традиционни стилове 2015“  Цветомир Колев, които са европейски шампиони за 2015.
Това състезание заедно с Републиканското първенство в Русе, Европейското първенство в Стара загора и Персийската купа в Техеран, Иран се явяват част от цикъла  на подготовка за най-големият световен форум по У-Шу за 2015 – Световното първенство по У-Шу, което ще се проведе през ноември в Джакарта, Индонезия. Русе и България ще бъдат представени от най-титулуваният състезател  по У-шу на България за 2015 Дай Сифу Теодор Недев!
На своето последно заседание Управителният съвет на БФУ взе решение да удостои град Русе и екипа на BMST-Bulgaria – за положените усилия и постигнатите отлични резултати - с правото на домакинство на Републиканските първенства по Спортно У-Шу, Вътрешни стилове и Сан Да(свободни двубои на арена) през месец март 2016 година, както и с домакинството на Балканската купа по У-Шу през  месец октомври 2016 година!