Очаква се двамата късметлии да се появят на живо тази вечер в БНТ при тегленето на следващия тираж
По неофициална информация работодателят на тотомилионера Здравко Траянов от Петричко, днес е бил заедно с него в централата на Спортния тотализатор. Пастирът спечели шестица от "6 от 49" в неделя, заедно с още един столичанин. Двамата ще си разделят по малко над 1,6 млн. лв.
59-годишният Траянов от май месец т.г. е овчар в с. Първомай. Пасе 180 животни на собственика Стоян Милев. Милев го е придружил до централата на Тотото днес, където печелившият трябва да представи квитанцията с познатите числа. Вероятно Траянов е предпочел да е заедно с шефа си, защото именно той му пуснал фиша в пункта в Петрич. Обектът в с. Първомай не работел, заради което Здравко помолил Стоян да му попълни числата в града. Така в колата на фермера останал фишът и в понеделник, когато станало ясно, че една от четирите колонки в него е с познати 6 цифри, Стоян му предал компютърната разпечатка, която се изисква при заявяване на печалбата.
Късметлията е работил на младини в Транспортна милиция, след това в Коми. В началото на 90-те години се върнал и започнал да пасе животни в различни петрички села. 12 г. е бил и в Гърция. Има син и дъщеря, а преди 4 г. се развел с жена си.
За последно е бил на работа в понеделник сутринта. Тогава издоил 180 овце и казал на шефа си, че напуска. Обещал му след няколко дни да се появи и да му доведе нов овчар. Няколко дни Здравко се криеше от медийното внимание. Негови роднини казаха, че е бил в Италия. После се пусна слух, че е в Гърция. Хора в Първомай пък смятаха, че е в къщата на сестра си в селото, но нарочно не излиза, защото още бил не бил на себе си от споходилия го късмет. Преди доста години за първи път Здравко спечелил шестица. Тогава обаче поканил приятели да се почерпят и след доста наздравици, се оказало, че на сутринта фишът му е изчезнал.