Снимки на полуголия, мускулест нов премиер на Канада – Джъстин Трюдо – застанал пред камерата със свити като за бокс юмруци, предизвикаха истински фурор в социалните мрежи. Ден след впечатляващата му изборна победа всички говорят не за обещанието му да изтегли изтребителите на страната от ударите срещу "Ислямска държава" или за либералните му възгледи за марихуаната и аборта, а за това колко секси е новият министър-председател, пише "Ройтерс".
Снимките на полуголия Трюдо всъщност са направени покрай благотворителен боксов мач през 2012 г.
Мнозина смятат, че победата на 43-годишния Трюдо – син на бившия премиер Пиер Трюдо, е израз на желанието за завръщане на блясъка, младостта и магнетизма на власт. Вече за заговори за нова ера на "трюдоманията" - термин, появил се през 1968 г. при първия мандат на Трюдо-старши, заради многобройните почитатели на министър-председателя - особено сред младежката аудитория.
"Определено се носи усещане за завръщане на "трюдоманията" от 60-те и 70-те години. Трюдо-баща бе истинска рок звезда. Когато обикаляше страната, жените го следваха по петите", обяснява Сесил Фостър, професор по международни отношения.
Полуголите снимки на новия премиер му спечелиха много нови фенове в социалните мрежи. "Джъстин Трюдо без риза" бе третият автоматично генериран резултат в търсачката на "Туитър", когато се изпишат имената на новия министър-председател на Канада.