Автомобилът на телевизионен репортер от Велико Търново е бил разглобен заради змия, която се свила в двигателя. Акцията по изваждането на влечугото отнела цели два дни, пише "Труд".

В понеделник Димитър Върбанов се канел да потегли на път за репортаж в региона, когато ненадейно забелязъл змията, която се подала между чистачките на личното му "Ауиди".

Журналистът незабавно подал сигнал на тел.112 и на място пристигнал екип от пожарникари. Огнеборците часове наред се опитвали със специални щипки за хванат влечугото, но то се скрило между детайлите на автомобила.

Докато огнеборците се суетели около возилото, минувачи помислили, че в колата има заложена бомба. След като притъмняло, въпреки усилията на униформените, влечугото не било извадено и останало да нощува под капака на аудито. Димитър Върбанов бил посъветван да остави съд с мляко под колата и така змията да бъде примамена да напусне леговището си. Този метод също не помогнал. Тогава колата била вдигната с подемници и автомонтьор захванал да разглобява детайл по детайл. Внезапно половинметровото влечугото паднало на земята.

Огнеборците установили, че това е рядък вид пепелянка, която е защитен екземпляр. Поставили силноотровната змия в чувал и я пуснали на свобода в местността Сини вир на около 5 км от Велико Търново.