В редовете на терористичната организация „Фронт на-Нусра” воюва американец джудже с прякор Чихуахуа, съобщи в публикация от 19 октомври изданието New York Post. Най-малкият терорист в Сирия на ръст не достига и метър. Той получил прякора след като един журналист публикувал в Twitter снимка на джуджето в камуфлажна униформа детски размер, стискащ автомат Калашников.„А това е Абу Ахмад ал Чихуахуа”. Снимката е съпътствана от издевателски коментар: „Звездата „Чарли и шоколадовата фабрика” Умпа-Лумпа сега воюва в Сирия.”

„Ако вие сте на гости у ИД, гледайте под краката си и се дръжте по-далеч от този трифутов (94 см) боец с голяма цев” – съветва New York Post в коментар към фотографията.

Изданието "Дейли мейл" без успех се опитало да намери повече информация за този необичаен терорист. Известно е само, че е в редовете на сирийската клетка на „Ал Кайда”. Не е трудно да се допусне, че това ощетено от природата и дискриминирано в обществото същество вероятно е натрупало омраза към целия човешки род.