Танцът на българка, облечена в традиционна носия по песен на Бионсе, получи голяма популярност в мрежата, съобщава Huffington Post. Гери Георгиева публикува клипа на канала си в YouTube.Там тя и друг път е показвала умението си да смесва поп и фолклорни изпълнения. Танцът е към песента на Бионсе - Single Ladies.

"За мен поп и фолк културата са паралелни в това, че обединяват толкова много хора.", казва Георгиева в интервю за Broadly.

Българката Гери Георгиева, която живее в Лондон, изследва родната идентичност чрез преплитането на поп и фолк културата. Емблематичната й преработка на Бионсе Single Ladie, в която танцува като световната поп дива, но облечена в национална носия, вече е популярна по целия свят, а изпълнението й е гледано от хиляди потребители в YouTube. 

Гери изследва сблъсъка между мейнстрийм поп културата и народните влияния в родната си България. На тазгодишния Frieze Art Fair тя представи специално изготвен филм Balkan Idol, който ще бъде излъчен и по Канал-4 в Англия. 

Гери е обявена за истинска електро-фолк дива и продължава да работи по проекти, които са смесица от българската и световната клубна култура. Българката има собствено денс студио в Кралската академия в английската столица.